top of page
wegwijzer-2102kopie.jpg

Waarvoor kan je bij ons terecht?

Je kan bij onze psychologe terecht voor onderzoek en behandeling van kinderen en jongeren (6-21 jaar). Ook als ouder, broer/zus of als ander familielid van het kind of de jongere kan je bij onze psychologe terecht met jouw vragen en/of zorgen. De stap durven zetten tot het opstarten van een psychologische begeleiding is niet steeds gemakkelijk, maar het toont zeer veel durf en moed. Ben jij ook klaar om deze stap te zetten?

Iedereen moet wel eens beroep doen op iemand anders voor hulp, je kan namelijk niet steeds alles op je eentje en dat hoeft ook niet! Als je niemand in jouw directe omgeving hebt die jou verder kan helpen of je wenst net niet dat iemand die dicht bij jou staat betrokken wordt, dan is psychologische begeleiding mogelijks iets voor jou.

De reden voor psychologische begeleiding is voor iedereen zeer verschillend. Misschien loopt het bij jou bijvoorbeeld niet meer goed op school? Misschien zijn er problemen thuis? Zijn mama en papa uit elkaar en weet je met de situatie geen blijf? Of heb je vragen over wie je nu eigenlijk bent? Misschien ben je heel verlegen of kan je je net moeilijk beheersen? Misschien ervaar je veel stress, heb je (vaak) het gevoel dat jouw hoofd kan overlopen of ontploffen, of sta je angstig in het leven? Je hebt het gevoel dat er niets meer goed gaat in je leven en kampt met negatieve gedachten? Je vindt het moeilijk om geconfronteerd te worden met jezelf of met jouw eigen gedrag, maar je durft de confrontatie wel aan te gaan binnen een begeleiding?


Misschien verlies je de grip op jouw dochter of zoon? Misschien werd jouw kind (recent) gediagnosticeerd met AD(H)D of ASS en weet je nu niet hoe je verder moet? Jouw kind kent zijn/haar diagnose maar weet niet wat dit eigenlijk betekent en/of heeft moeite met het aanvaarden of verwerken van de diagnose? Jouw kind heeft hulp nodig, maar komt niet in aanmerking voor eerder gezochte hulpverlening? Je weet het even niet meer en hebt nood aan iemand die onbevooroordeeld naar jou luistert en samen met jou op pad gaat?

Dit zijn enkele mogelijke vragen/zorgen waarmee je bij onze psychologe terecht kan. Staat de vraag/zorg waarmee jij zit niet meteen tussen wat hier neergeschreven staat en twijfel je of je bij ons kan 'aankloppen'? Contacteer ons gerust en dan bekijken we samen wat mogelijk is.

bottom of page